Descubre uno de los pueblos
más bonitos de Valencia y de España

XÀTIVA

Xátiva és una ciutat cultural i històrica que val la pena visitar, a 62 km de València. La ‘ciutat de les mil fonts’ està envoltada per murs medievals i situada entre dos pujols enmig d’un paisatge de vinyes i xiprers.

Xàtiva compta amb un llegat monumental de tant de valor que entre els segles XIII i XVIII s’equiparava a la pròpia capital, la ciutat de València. Va rebre el títol de segona ciutat més important del Regne de València. De fet, a més dels seus edificis històrics, és el lloc de naixement de dos membres de la família *Borgia que es van convertir en papes, així com del pintor Ribera. També són originaris d’aquesta localitat valenciana el compositor renaixentista Lluís del Milà, o figures més *contemporaneas com el cantautor Raimon, Toni *Cucarella o Feliu Ventura.

¿Qué hacer en XÀTIVA ?

Entre els seus monuments més valuosos destaca el Castell de Xàtiva, d’origen ibèric i romà, amb transformacions posteriors d’art islàmic i gòtic. Va ser declarat Monument Nacional en 1931 i val la pena pujar a l’alt del castell per a contemplar Xàtiva des d’aqueixa perspectiva.

Un altre dels encants d’aquesta localitat valenciana són les Muralles de Xàtiva, principalment d’origen musulmà, construïdes per a protegir la ciutat. Actualment només queda part de les muralles, amb trams que daten des del segle XI al XVI, i també es poden veure moltes de les torres del recinte emmurallat, com la famosa Torre del Sol i la Torre d’Ametla.

També val la pena veure a Xàtiva la *Plaça de la *Trinitat, epicentre de la ciutat medieval. Passejar pels seus carrers històrics és un plaer per als sentits, un viatge al passat a través de palaus senyorials, esglésies i altres edificis de gran valor històric. Es poden visitar monuments singulars com el Palau d’Alarcón. També s’aconsella veure el Convent de la Trinitat del segle XIII, del qual només roman el pòrtic del segle XVI, d’estil gòtic. En l’actualitat aquest monument acull l’Arxiu Històric Municipal, amb una moderna estructura que compleix amb escrúpol els actuals estàndards en conservació de documents.

Un altre imprescindible a Xàtiva és la seua majestuosa col·legiata de Santa María, més coneguda com La *Seu de Xàtiva, també declarada Monument Nacional en 1931. Com ocorre amb moltes esglésies medievals, es va construir sobre una antiga mesquita musulmana. La seua construcció en temps de Jaume I el conqueridor es va allargar per diversos segles, la qual cosa es tradueix en un monument que combina diferents estils històrics, des del gòtic fins al barroc, passant per les influències neoclàssiques.

No pots viatjar a Xàtiva sense visitar els seus dos museus fosos en un: el Museu l’*Almodí amb peces arqueològiques de valor incalculable, i el Museu de Belles arts amb col·leccions de pintura que mostren obres dels diferents períodes històrics de Xàtiva. El museu també conté mostres d’alguns edificis musulmans que es van recuperar del temps en què Xàtiva havia sigut conquistada pels sarraïns.

Per a acabar, no pots deixar de recórrer la seua Ruta de les Fonts, un itinerari meravellós d’unes tres hores de duració, que inclou la visita de les deu fonts reals més emblemàtiques. Aquest recorregut és el complement perfecte al lloguer de furgonetes a Xàtiva, perquè pugues gaudir d’aquesta visita de manera còmoda sense perdre’t cap dels seus millors racons.

Algunas imágenes de
este pueblo tan encantador

NO TE LO PIENSES MÁS Y ALQUILA
UN VEHÍCULO para visitar XÀTIVA

Rellena el formulario y nos pondremos en contacto contigo

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday