Descubre uno de los pueblos
más bonitos de Valencia y de España

CHULILLA

La Comunitat Valenciana està repleta de pobles que val la pena visitar, com és el cas de Chulilla. Situat a la Comarca dels Serrans, aquest poble data d’un mil·lenni abans de Crist i recull vestigis de diverses etapes històriques.

Per a començar, aquesta xicoteta població de menys de mil habitants té entre el seu patrimoni pintures rupestres. En el Barranc de Falfiguera es poden visitar aquestes representacions que es remunten a la Prehistòria però que només es van descobrir en 1998.

El Castell de Chulilla és un dels centres emblemàtics de la vila. No sols és clau pel seu caràcter històric, sinó com a representació de les diferents etapes de la pròpia població, que atorga a Chulilla un caràcter singular. Va començar per ser construït en temps d’Al-Andalus, i després de la Reconquesta el castell es va reformar. En el segle XIX, durant les guerres Carlistes, va ser una fortificació clau.

Els visitants a Chulilla també poden visitar la ermita gòtica de Santa Bàrbara, als afores de la població. Un altre monument destacat és la Ermita de San *Josepe, i per descomptat l’Església de la Verge dels Àngels que ressalta en les imatges de Chulilla.

¿Qué hacer en CHULILLA ?

Si has pensat a visitar València i els seus voltants, inclosa la vila de Chulilla, una bona època de l’any per a fer-lo és a l’agost, durant les Festes Patronals. El dia 15 d’agost, en honor a Santa Bàrbara, es trasllada a la Verge de l’Ermita, culminant el mes amb una festa dedicada a ella. Més tard, al setembre, se celebren les Festes del Santíssim Crist, una altra època ideal per a anar a Chulilla pel bon clima i les seues moltes activitats tradicionals.

Els plats típics locals són l’Olla de *berzas, l’olla de carn, les ‘*cocotes’… De rebosteria val la pena degustar els ‘reguiños’, les mantegades i els ‘congretes’, entre altres.

Algunas imágenes de
este pueblo tan encantador

NO TE LO PIENSES MÁS Y ALQUILA
UN VEHÍCULO para visitar CHULILLA

Rellena el formulario y nos pondremos en contacto contigo

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday